En hij sprak, de legendarische woorden uit tot zijn vader” Leg neer dat bestek, en kom naar mij toe! Maar het antwoord was”nee mijn zoon, ga eerst eens goed je huiswerk doen”!” Kom met nieuwe teksten en laat mij zien dat je het goed bedoeld”. “Dan pas kun jij je werk op aarde goed doen, en de verschoppelingen onder ons, een hart onder de riem steken, mijn zoon”!

“Ik kan het aan de mensheid toch niet verkopen, als jij aan het laatste avondmaal verschijnt, met gewauwel, en geleuter”.” Ons bestaan, mag ik daarom, als almachtige, nooit en te nimmer op een dwaalspoor zetten, daar zijn de belangen veel te groot voor, mijn zoon”!

“Denk maar eens aan het grote weber-raam, dat is niet zomaar een raam, dat is het scherm met het uitzicht op ons firmament, het goddelijke hemelgewelf, daar waar ik zo hard aan gewerkt heb, waarvan uit ik de mensheid heb geschapen, mijn zoon.” En ik weet je deed aan boetedoening, zoals je missie daarom vraagt, en ik deed met je mee, zoals in het A.M.P.” Maar de tijd is gekomen voor iets anders, iets nieuws , iets fris, mijn zoon, want alleen dan kan ik mijn goddelijke gitaarpartijen spelen, in wit leer met aureool”.

“Maar vader, ik ben inmiddels toch op de goede weg”? “Ja zeker, mijn zoon, maar er is nog een lange weg te gaan”.

“Je zal scherp moeten blijven, je zal op de ingeslagen weg moeten doorgaan, want dan kan ik me pas over je ontfermen”.

“Het brood dat jij zult delen, is dan weer mijn lichaam, en de wijn die jij zult schenken, is dan weer mijn bloed”.

“Zo kan ik dan, met een gerust hart, door het weber-raam kijken, zonder dat het pijn doet”.